Psychische hulp voor mijn kind

Zit uw kind niet lekker in zijn vel, bijvoorbeeld omdat uw kind somber is of last heeft van angsten? Zijn er problemen met alcohol, drugs, geld of gamen? Of zijn er andere zorgen? Het is heel normaal om u zorgen te maken over gedrag van uw kind of om vragen te hebben over de opvoeding. Vaak hoort bepaald gedrag bij de leeftijd van een kind. Maar soms ook niet. Wij geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen. Komt u er niet uit of wilt u graag eens overleggen? Neem dan contact met ons op.

Websites over opvoeden

Bij iedere leeftijdsfase horen nieuwe ontwikkelingen en ander gedrag. Vindt u het fijn om hier meer over te lezen? We hebben een aantal websites voor u op een rij gezet, waar u terecht kunt voor informatie en tips:

En neem ook eens een kijkje op de website van de Bibliotheek Gelderland-Zuid voor boeken over opvoeding.

Ouder- en kinderbijeenkomsten

Wilt u als ouder/verzorger meer kennis opdoen om beter in contact te komen of te blijven met uw kind? Samen met onze (zorg)partners bieden we verschillenden ouderbijeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan thema-avonden, trainingen, cursussen, lezingen of uitwisselgroepen. Soms zijn de bijeenkomsten leeftijdgebonden, bijvoorbeeld voor ouders of verzorgers van peuters of pubers en soms niet. Denk bijvoorbeeld aan een ouderavond over kinderen met autisme. Ga voor het actuele overzicht naar de pagina over Ouderbijeenkomsten.

Naast ouderbijeenkomsten worden er ook bijeenkomsten voor kinderen georganiseerd. Bijvoorbeeld voor kinderen die opgroeien met veel stress en spanning. De bijeenkomsten voor kinderen vindt u onderaan deze pagina. Ze staan tussen de ouderbijeenkomsten. U herkent ze aan het kopje 'Kinderbijeenkomsten' of 'Kind- en ouderbijeenkomsten'. 

Veiligheid thuis

Als gezinslid moet u in een prettige en veilige omgeving kunnen opgroeien. Helaas is dat niet altijd zo. Bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling of seksueel misbruik. De Raad voor Kinderbescherming en Veilig Thuis zijn er voor de bescherming van uw kind. Kijk voor meer informatie op de websites van deze organisaties.

Hebben wij zorgen over de veiligheid van een kind, dan maken wij dit altijd bespreekbaar. Samen maken we een plan van aanpak om deze problemen aan te pakken. Soms zijn de zorgen zo groot, dat we een melding moeten doen. Als ouder bent u hier altijd van op de hoogte.

Hulp nodig?

Wilt u onze hulp inzetten? Of wilt u gewoon eens met ons sparren? Neem dan contact met ons op. We kijken met u mee wie er wat voor u zou kunnen betekenen. Misschien zijn dit mensen uit uw eigen omgeving, vrijwilligers binnen ons team of een van onze specialistisch medewerkers. Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Meer weten?

Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over hoe wij werken? Of wilt u graag wat extra hulp bij het gesprek met ons? Kijk dan ook eens op onze pagina Hoe werkt het Sociaal Team Overbetuwe?

Formulier aanvraag verlenging

Maakt u al gebruik van hulp vanuit de Jeugdwet en wilt u uw aanvraag verlengen? Maak dan gebruik van onderstaand evaluatieformulier jeugd. 

Formulier aanvraag verlenging voorziening Jeugd 

Activiteiten in uw buurt

  • Je kind in balans

    Datum:  

    Tijd:   -

    Voor ouders van kinderen/jongeren van 8 t/m 17 jaar over het omgaan met somberheid, angst en depressie.

    Webinar voor ouders
  • Een kijkje in het Peuterbrein

    Datum:  

    Tijd:   -

    Online locatie:
    Online: Link volgt na aanmelding

    We geven u een kijkje in het peuterbrein. Waarom vertonen peuters soms erg lastig gedrag en hoe kunt u daarmee omgaan?

    Online ouderbijeenkomst
  • Oudergroep autisme

    Datum:  

    Tijd:   -

    Locatie:
    Ambtshuis, Dorpsstraat 8, Elst

    Heeft u een kind met autisme of het vermoeden van autisme? Kom dan naar onze oudergroep autisme! 

    Ouderbijeenkomst
  • Nabestaan na zelfdoding

    Datum:  

    Tijd:   -

    Gespreksgroep voor partners, familieleden en andere betrokken nabestaanden.

    Gespreksgroep voor ouders
  • Gespreksgroep voor ouder met een kind met NAH

    Datum:  

    Tijd:   -

    Voor ouders, verzorgers en mantelzorgers van kind met NAH.

    Gespreksgroep ouders
  • Prestatiedruk

    Datum:  

    Tijd:   -

    Presteren lijkt de norm tegenwoordig. Dat kan spanning opleveren. Hoe leert u uw puber omgaan met stress en druk rondom presteren?

    Webinar voor ouders